4 redenen voor een horloge van hout en steen

Houten horloge

Een horloge dat om de pols wordt gedragen, laat meer zien dan alleen de tijd. Het onthult ook iets over de persoon die het draagt. Dit geldt in het bijzonder voor houten horloges, die een uiting zijn van verbondenheid met de natuur en bewuste consumptie. Wat we nog meer leuk vinden aan houten horloges: ze zijn echt uniek. Elk horloge is net zo uniek als de nerf van het hout. Dit geldt dubbel voor houten dameshorloges en houten herenhorloges met stenen wijzerplaten. Want elke steen heeft zijn eigen oppervlaktestructuur. We geven je vier redenen voor houten horloges met stenen wijzerplaten.

Natuurlijkheid: voel het van dichtbij

Een houten horloge om de pols geeft een goed gevoel. Hierdoor hoef je niet meer in je broekzak te zoeken naar je smartphone als je wilt weten hoe laat het is. Je hebt ze altijd bij je en toch voel je ze nauwelijks. Dit is precies wat het draagcomfort kenmerkt: een horloge van hout voelt licht en comfortabel aan zonder te zweten. Omdat de huid kan ademen onder het natuurlijke materiaal. Omdat hout een slechte warmtegeleider is, warmt het horloge in de zomer niet zo snel op en voelt het in de winter ook niet ijskoud aan. Trouwens, de perfecte metgezel voor hout is steen. In horloges gemaakt van hout en steen vormen twee natuurlijke producten met vergelijkbare eigenschappen een duurzame designfavoriet. Omdat je al weet dat gesteenten als marmer en graniet nauwelijks warmte geleiden. Dit maakt de steen ideaal als robuuste bescherming voor het uurwerk. Bij houten horloges met marmer is het meestal de wijzerplaat die uit de gemarmerde steen bestaat.

Uniek: een horloge als geen ander

De houtnerf van uw horloge is zo individueel als een vingerafdruk. Vooral de jaarringen zijn van belang voor het houtpatroon, maar ook de porositeit van de houtsoort speelt een rol. Bij horloges van hout en steen heeft ook de wijzerplaat zijn eigen marmering. De nerven in de steen zijn sporen van de tijd: Marmer wordt gevormd uit kalksteen onder sterke druk en hoge temperaturen. Na verloop van tijd verandert het relatief zachte sedimentgesteente in een keiharde, natuurlijke one-off. Daarom is elk horloge van hout en steen uniek, ook al is het hetzelfde model.

Verscheidenheid aan kleuren: ontwerpen om verliefd op te worden

Hout is niet alleen bruin, maar is, afhankelijk van het type, ook verkrijgbaar in rood, zwart of gestreept. Denk maar aan houten horloges met padauk, ebbenhout of zebrano! De natuur biedt een breed scala aan kleuren. Dit geldt ook voor steen.

Duidelijkheid: gericht op de essentie

Om ervoor te zorgen dat de natuurlijke schoonheid van horloges van hout en steen tot zijn recht komt, vertrouwen we bij Cari op lineair design. Twee rechttoe rechtaan wijzers bewegen elke minuut en elk uur over de minimalistisch ontworpen wijzerplaat. We hebben alle franjes uit de cijfers verwijderd om de individuele hout- en steenstructuur van elk horloge te benadrukken. Zo kunt u zich concentreren op de essentie: dit moment, nu.

4 redenen voor een horloge van hout en steen
Schuiven naar boven