De 6 beste stranden van Qatar

Qatar Stad

De stranden van Qatar, met uitzicht op de Perzische Golf, zijn een idyllisch toevluchtsoord voor diegenen die willen genieten van de zon en het turquoise water. Het schiereiland van Qatar maakt indruk met zijn moderne skyline, bruisende traditionele markten en bizar woestijnlandschap.

Hoewel Qatar meestal niet als een wereldberoemde reisbestemming wordt beschouwd, wachten spannende avonturen tussen de duinen. Of je nu op zoek bent naar gezinsvriendelijke voorzieningen of gewoon wilt ontspannen, er is een strand in Qatar dat bij je past.

Bananen Eiland

Op slechts 25 minuten varen van het centrum van Doha Degenen die wat tijd op het strand willen doorbrengen, kunnen aan boord van een luxe catamaran springen naar Banana Island bij de aanlegsteiger in de buurt van het Museum voor Islamitische Kunst. Geniet van een ontspannende dag bij het zwembad, kajakken, bananenboottochten, waterglijbanen en tal van andere watersporten en leuke activiteiten voor het hele gezin. Dagpassen voor het eiland worden aangeboden door Banana Island Resort Doha by Anantara en zijn verkrijgbaar voor ongeveer 350 Qatarese riyals. Ze omvatten boottransfers, toegang tot het zwembad en het strand, en krediet voor restaurants en activiteiten in het resort.

Khour al-Udayd

Khaur al-Udaid trekt veel natuurliefhebbers aan met zijn prachtige landschappen en gevarieerde flora en fauna. Wanneer UNESCO een beschermd gebied aanwijst als ‘Opmerkelijk Landschap’, weet je gewoon dat het een must-see is. Bekijk de zonsondergang vanaf de top van de zandduinen op dit binnenzeestrand of bekijk de betoverende zwermen trekvogels aan de kusten. Overigens kun je in dit natuurgebied niet alleen picknicken, maar ook kamperen, sterren kijken en vissen. U kunt Khaur al-Udaid echter alleen bereiken met een terreinwagen, aangezien u met een normale auto niet over de duinen kunt rijden.

Al Thakira-strand

Al Thakhira Beach, 60 kilometer ten noorden van Doha, is populair voor familiebijeenkomsten. De bankjes op het strand, een wandelpromenade en speeltuinen voor de kleintjes bieden een heerlijke plek om even uit te rusten. Als je nog steeds niet genoeg hebt van dit gebied in het noorden van Qatar, moet je ook een kijkje nemen in het mangrovebos langs de kust. Je kunt het vanaf het land zien, maar het is leuker om het tijdens een kajaktocht te doen. De biodiversiteit is adembenemend en het is ongelooflijk om de vele soorten vogels te zien die deze plek bewonen.

Strand van Fuwayriţ

Fuwayriţ Beach ligt op het noordelijkste puntje van Qatar, bijna 100 kilometer ten noorden van Doha. Door de grote afstand tot de hoofdstad is het zelden overvol. Het wordt geflankeerd door prachtige rotsformaties en het ondiepe en kalme water nodigt uit tot een verfrissende duik met een schilderachtig uitzicht. Je zult hier geen voorzieningen of restaurants vinden – dus neem je eigen paraplu en een kleine picknick mee. Het strand van Fuwayriţ is gesloten van april tot juli, wanneer karetschildpadden hun eieren in het zand leggen.

Strand van Zekreet

Zekreet Beach wordt vaak omschreven als afgelegen – geen wonder, aangezien het strand op een schiereiland in het westen van Qatar ligt, 100 kilometer ten westen van Doha. Je moet een 4×4 huren om er te komen, maar als je er eenmaal bent, kun je genieten van een fantastisch mooie rit over ruig terrein. Neem je duikbril mee om te snorkelen in de zee of ga het binnenland in om wilde gazellen, herten en struisvogels te spotten. Er zijn geen faciliteiten op Zekreet Beach, dus zorg ervoor dat je alle boodschappen en spullen meeneemt die je nodig hebt voor een dag vol avontuur aan de westkust van Qatar.

Umm Bab-strand

Umm Bab Beach ligt ongeveer 35 minuten ten zuiden van Zekreet Beach. Het overtuigt niet alleen met fijn zand, er zijn ook veel dadelpalmen die bescherming bieden tegen de zon. U kunt hier gemakkelijk een hele dag doorbrengen, met faciliteiten als barbecueroosters en speeltuinen voor kinderen. Verder landinwaarts kunt u ook de maanachtige landschappen verkennen die door een kleiput zijn gecreëerd. Breng zeker je camera mee want deze mijn is een bizar maar mooi gezicht. Een bezoek aan de pit maakt je dagtocht 85 kilometer ten oosten van Doha compleet.

De 6 beste stranden van Qatar
Schuiven naar boven