Poly rotan – elegant weefsel van synthetische vezels

Tuinset

Wat is polyrotan? Polyrattan is een kunstmatig vervaardigd vlechtwerk van polyethyleen, dat door zijn hoge stabiliteit en elasticiteit ideaal is voor de productie van tuinmeubelen. Kunstrieten meubelen kunnen het hele jaar door buiten worden gebruikt omdat de vezels bijzondere materiaaleigenschappen hebben: synthetisch vlechtwerk is UV-bestendig, scheurvast, kleur- en weerbestendig en bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Omdat het materiaal ook geen vuil of vocht opneemt, droogt het zeer snel en kan het gemakkelijk worden gereinigd met schoon water en een gladde doek. Eventueel kan ook een tuinslang of huishoudreiniger worden gebruikt.

Weerbestendig en onderhoudsvriendelijk

Polyrattan is een kunstmatig vervaardigd wickermateriaal van polyethyleen (PE) en is daardoor bijzonder weerbestendig en gemakkelijk te reinigen en te onderhouden.

Gemakkelijk te hanteren

Omdat kunststof gaas veel lichter is dan bijvoorbeeld hout, zijn meubelen van polyrotan gemakkelijk te hanteren zonder in te boeten aan stabiliteit.

Diversiteit in vorm & kleur

Kunststof gaas kan in veel verschillende vormen worden gemaakt, zoals plat, halfrond of rond, en in verschillende kleuren.

Populaire tuinmeubelen poly rotan

De eerste rotanmeubels werden meer dan 200 jaar geleden geweven. De producten, in eerste instantie ontworpen voor gebruik binnenshuis, genoten een grote populariteit vanwege hun huiselijke karakter, zodat na verloop van tijd de wens ontstond naar tuinmeubelen van rotan. Het bleek echter dat rotan slechts in beperkte mate geschikt was voor buitenmeubels, aangezien rotan zorg nodig heeft en niet gemakkelijk schoon te maken is.

Om aan de grote vraag naar duurzame rieten meubelen te voldoen, verscheen eind jaren 80 het eerste rieten materiaal van kunststof. Sindsdien is de synthetische vezel zich blijven ontwikkelen en tegenwoordig vind je bijvoorbeeld loungemeubels, eetkamerstoelen of elegante rieten ligbedden van polyrattan overal in onze tuinen.

Poly rotan – elegant weefsel van synthetische vezels
Schuiven naar boven