Wat is traden?

Investeren

“Traden” betekent “handelen” of “handelen” in het Duits. Dit betekent het kopen en verkopen van bepaalde activa op een openbaar handelsplatform (beurs). Handelaren kunnen winsten en verliezen maken door prijsverschuivingen. De beurs stelt automatisch de prijs voor een actief (markt) vast op basis van het aantal contracten (volume dat wordt verhandeld door kopers en verkopers).

Wat is een trader?

Een trader is een persoon die financiële producten/activa koopt en verkoopt om potentiële winst te maken. Hier is geen standaarddefinitie voor. In principe is iedereen een handelaar die al een order op de beurs heeft geopend en gesloten.

Kenmerken van een trader:

  • Bereid om risico’s te nemen om kapitaal te vergroten
  • Doet investeringen op de kapitaalmarkten
  • Is in loondienst of werkt voor een instelling
  • Heeft uitgebreide kennis van de kapitaalmarkten
  • Volgt verschillende handelsstrategieën

Leren traden: in welke markten kan ik handelen?

Er zijn talloze verschillende activa (activa) voor gratis handel op de wereldwijde beurzen. In de volgende punten wil ik u een overzicht geven van de beschikbare opties voor online handelen. Verschillende activa hebben verschillende vereisten, daarom is het belangrijk om de markt te onderzoeken voordat u deze verhandelt. Veel handelaren specialiseren zich in bepaalde markten om hun bedrijfsresultaten te verbeteren. Vanuit mijn handelservaring is het altijd beter om u op één marktsegment te concentreren, omdat u uw kracht en informatie kunt bundelen. Deze beslissing staat natuurlijk open voor elke handelaar en elke handelaar heeft zijn eigen voorkeuren.

Verstandig is het ook om een paar van de beste boeken over beleggen door te lezen. Het kan altijd helpen om winst te maken.

De meest bekende activa (activa) die voor de handel worden gepresenteerd:

Forex (valuta):

FX-handel is erg populair onder beginners. Valuta’s worden tegen elkaar uitgewisseld en vormen een wisselkoers. De handelaar kan in de ene valuta investeren en tegelijkertijd de andere valuta verkopen en de valuta’s aan het einde van de transactie weer omwisselen. Het verschil in de wisselkoers of de waarde van de valuta blijft als winst. Het voordeel hiervan is dat dit de meest liquide markten ter wereld zijn en u kunt handelen met een klein kapitaal en een hoge hefboomwerking.

Aandelen (effecten):

Met aandelen kunt u participeren in een grote verscheidenheid aan bedrijven. Winst kan worden gerealiseerd door prijsverschillen of bedrijfsdividenden. Deze markten reageren bijzonder goed op bedrijfs- en economische gegevens. Ook bij diverse financiële producten kan gebruik worden gemaakt van hefboomwerking of kan een short sale (speculatie op dalende prijzen) worden uitgevoerd.

ETF’s (Exchange Traded Funds):

Een ETF kan worden gezien als een mand met meerdere aandelen of andere activa. Het zijn automatisch beheerde fondsen, die vaak worden gekocht of verkocht door robo-adviseurs. Deze kunnen worden verhandeld op de openbare handelsplatformen. Dit maakt het voor de handelaar mogelijk om met slechts één investering in een groot marktsegment te investeren.

Grondstoffen:

Vrijwel alle grondstoffen worden ook op de beurzen verhandeld. Profiteer van stijgende of dalende prijzen voor een grondstof. Populaire markten zijn onder meer: ​​olie, koffie, sojabonen, enz.

Wat is traden?
Schuiven naar boven