WordPress kosten: Hoeveel kost een WordPress website echt?

Wordpress en social media

Tegenwoordig kan iedereen eenvoudig een eigen website maken. Bijvoorbeeld met WordPress. Ook al is het contentmanagementsysteem gratis, er zijn hier en daar nog kosten. Dus je vraagt ​​je misschien af, wat kost WordPress eigenlijk? In dit artikel laat ik je graag uitgebreid de WordPress kosten zien. Ik laat je op je WordPress-website zien op welke WordPress-kosten je kunt besparen en welke dingen je niet mag missen.

U leest het goed, WordPress is volledig gratis te downloaden. Hier stopt het verhaal echter niet – als ambitieuze hobbywebdesigner zul je toch wat kosten moeten betalen. Hoewel WordPress.org in theorie gratis is, zijn er toch enkele kosten verbonden aan het runnen van een professionele website. De belangrijkste WordPress kosten zijn de kosten voor hosting, de domeinnaam en eventuele premium thema’s en WordPress plugins.

Wat kost WordPress?

Met de minimale configuratie kost WordPress ongeveer € 9 per maand. Realistisch gezien moet u echter rekening houden met eenmalige WordPress-kosten van ongeveer € 120 en maandelijkse kosten van ongeveer € 9-30 per maand. Wil je een webdesigner inhuren, dan kun je al snel een eenmalig bedrag van €900,- krijgen. Leuk om te weten: in dit artikel zetten we de prijzen uiteen voor WordPress.org, het open-source contentmanagementsysteem. WordPress.com daarentegen is een minder krachtig WordPress-platform dat meer als een websitebouwer werkt.

Domeinnaam (vanaf $ 12/jaar)Hoewel de meeste websitebouwers een domeinnaam opnemen in hun betaalde abonnementen, vereist het bouwen van een website met WordPress.org dat u er een heeft

Koop domeinnamen.

Geen paniek: de meeste webhostingproviders nemen de domeinnaam al op. Dat betekent dat wanneer je webhosting koopt, je automatisch je domeinnaam erbij krijgt. Ik raad u aan een domeinnaam te kiezen die het beste past bij uw bedrijfs- of websitenaam. Het moet kort en gedenkwaardig zijn! De meeste domeinnamen kosten slechts € 12/jaar, maar de felbegeerde domeinnamen lopen in de duizenden – of zelfs miljoenen dollars!

Als u zich met uw service op Duitsland (of het Duitstalige gebied) richt, moet u een .de-domein gebruiken. Als uw gewenste domein al in gebruik is, kunt u alternatieve domeinnamen proberen. Maar je moet ook alternatieve domeinen overwegen (.info, .net, .org).

Hosting (vanaf €5/maand)

Hoeveel WordPress-kosten je ook wilt besparen voor je website – een domeinnaam en hosting ontkom je niet aan. Als u een hostingpakket koopt, huurt u uw eigen woning op internet. Webhosting is als een harde schijf die altijd online is en een IP-adres heeft. Ze zal dus altijd beschikbaar zijn.

Maar dan

Maar dan gaat de teller lopen, want met een domein en hosting heb je nog niet, er moet immers een website gebouwd worden met behulp van WordPress. Dat kun je zelf doen, veel delen van WordPress kun je gratis gebruiken, maar het blijft lastig voor de leek.

Voor een WordPress website laten maken kun je dus het beste meteen een expert inhuren, die weet wat hij of zij moet doen, en een website maakt zoals jij dat wil hebben.

WordPress kosten: Hoeveel kost een WordPress website echt?
Schuiven naar boven