Zo vind je het juiste materiaal bij het kopen van trouwringen

Ringen

Wat vroeger klassiek eenvoudig en goud was, is nu mogelijk in elk materiaal en elke kleur. Er zijn nu talloze variaties van trouwringen, daarom is hier een kleine materiaalgids voor u.

Trouwringen goud – heel traditioneel

De verlovingsring is traditioneel witgoud en de trouwring is geelgoud. We kozen ook voor deze combinatie, hoewel mijn man alleen zilveren polshorloges had gedragen en juwelen, vooral goud, waren hem zeer onbekend. De juiste goudtint die goed bij onze huid past, was belangrijk voor ons toen we hem kochten. Licht goud of roségoud staat trouwens heel mooi op een bleke huid.

Trouwens, voordat we de trouwringen kochten, dachten we allebei dat hoe hoger het goudgehalte, hoe beter de kwaliteit. Dit is echter niet correct, omdat een legering met zilver altijd nodig is voor trouwringen, omdat puur goud alleen veel te zacht en flexibel zou zijn.

Bij het kopen van gouden trouwringen kiezen de meeste bruidsparen tussen 585 en 750 goud. Om bovengenoemde redenen hebben we gekozen voor de 585 variant, omdat dat voor ons het mooiere goud was. Bij het kopen van een trouwring ter plaatse kunt u deze het beste persoonlijk testen en vervolgens uw beslissing nemen.

Trouwringen wit goud of zilver

Uiteraard is het ook mogelijk dat u kiest voor witgouden trouwringen. Hier heb je het hoogwaardige gouden materiaal, maar toch de zilveren look. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor de veel goedkopere optie, trouwringen in zilver.

Een beetje uit de mode en populairder bij de oudere generatie zijn tweekleurige trouwringen in tweekleurige of zelfs driekleurige varianten in driekleur, bijvoorbeeld goud, witgoud en titanium.

Alternatieve materialen

Zoals eerder vermeld, kunt u uw ringen ook in veel andere materialen kiezen. Zo zijn platina en palladium erg robuust. Titanium ook en ook erg licht. Maar ook roestvrij staal en carbon zijn mogelijke materialen voor trouwringen. Voor alternatieve echtparen kan ook worden gedacht aan hout in combinatie met een metaal.

Op bijvoorbeeld 123Gold.nl, kun je nog meer mogelijkheden bekijken.

Zo vind je het juiste materiaal bij het kopen van trouwringen
Schuiven naar boven